ေကာ္ဖီပံုမွန္ေသာက္ျခင္းသည္
ခံတြင္းကင္ဆာကို ႀကိဳတင္ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက
ေျပာၾကားခဲ့သည္။ တစ္ေန႔လ်င္ ေကာ္ဖီ(၄)ခြက္မွ် ေန႔စဥ္ပံုမွန္
ေသာက္သံုးသူမ်ားသည္ ခံတြင္းႏွင့္ လည္ေခ်ာင္းတို႔တြင္ ကင္ဆာေရာဂါ
ျဖစ္ပြားႏုိင္ေျခ (၃၉)ရာခိုင္ႏႈန္းထိ က်ဆင္းသြားေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက
ေထာက္ခံခဲ့သည္။ သို႔ေသာ္လည္း ေကာ္ဖီအား သင့္တင့္မွ်တေသာ ပမာဏသာ
ေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း ဆရာ၀န္မ်ားက အႀကံျပဳထားသည္။ အဘယ္ေၾကာင့္ဆိုေသာ္
ေကာ္ဖီတြင္ ပါ၀င္သည့္ ကဖိန္းဓာတ္သည္ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းႏွင့္
ေသြးခုန္ႏႈန္းတို႔ကို သာမန္ထက္ ျမန္ႏႈန္းျမင့္တက္လာေစေသာေၾကာင့္ဟု သိရသည္။
အေမရိကန္မွ သုေတသီမ်ားက ေကာ္ဖီအတြင္း ပါ၀င္သည့္ Antioxidantမ်ား အပါအ၀င္
ဓာတုဓာတ္ေပါင္း (၁၀၀၀)အနက္ အခ်ိဳ႕သည္ လည္ေခ်ာင္းႏွင့္ ခံတြင္းကင္ဆာမ်ားကို
တိုက္ဖ်က္ႏိုင္သည့္ အာနိသင္ရွိေၾကာင္း ေဖာ္ထုတ္ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ယင္းတို႔သည္
အေမရိကတိုက္၊ ဥေရာပႏွင့္ လက္တင္အေမရိက ေဒသတို႔မွ ယင္းကင္ဆာ ေ၀ဒနာရွင္
(၅၀၀၀)ေက်ာ္ႏွင့္ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္သူ (၉၀၀၀)ေက်ာ္တို႔၏
ေကာ္ဖီေသာက္သံုးမႈ အေလ့အထကို ႏိႈင္းယွဥ္ေလ့လာခဲ့ၾကသည္။ ထို႔အျပင္
ေဆးလိပ္ေသာက္မႈ၊ ပံုမွန္အစားအေသာက္ႏွင့္ အရက္ေသစာ ေသာက္စားမႈ
အေျခအေနမ်ားကိုပါ ထည့္သြင္းတြက္ခ်က္ၿပီးေနာက္ ေကာ္ဖီေသာက္ျခင္းသည္ အဆိုပါ
ကင္ဆာေရာဂါမ်ား ျဖစ္ေပၚႏုိင္ေျခကို ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက
အတည္ျပဳခဲ့သည္။ ယခုသုေတသနလုပ္ငန္းကို ဦးေဆာင္ခဲ့သည့္ ေဆာ့လိတ္စီးတီးရွိ
ယူတားတကၠသိုလ္မွ ေဒါက္တာမီယာဟာရွီဘီက “ဒီကင္ဆာေတြဟာ ေသႏႈန္းျမင့္မားတဲ့
ျပင္းထန္တဲ့ ကင္ဆာေရာဂါမ်ိဳးေတြပါ။ ခုကၽြန္ေတာ္တို႔ ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့တဲ့
ကိစၥဟာ လည္ေခ်ာင္းနဲ႔ ခံတြင္းကင္ဆာေတြကို ႀကိဳတင္ကာကြယ္ႏိုင္ဖို႔အတြက္
ေကာင္းမြန္တဲ့ ရလဒ္တစ္ခုပါပဲ”ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ခံတြင္းကင္ဆာသည္ ႏႈတ္ခမ္း၊
လွ်ာ၊ အာသီး၊ သြားဖံုးႏွင့္ ပါးစပ္အတြင္းရွိ အျခားေသာ
အစိတ္အပိုင္းမ်ားတြင္လည္း ျဖစ္ပြားတတ္သည္။ အျခားေသာ ေလ့လာမႈမ်ားအရ
ေကာ္ဖီေသာက္ျခင္းသည္ ပင္ကရိယ၊ အူမႀကီး၊ ဦးေႏွာက္ႏွင့္ အစာျပြန္ကင္ဆာမ်ား
ျဖစ္ပြားမႈကိုလည္း ေလ်ာ့က်သြားေစေၾကာင္း သိရွိရသည္။
No comments:
Post a Comment